Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της για το κυπριακό

  Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η νέα δημόσια αντιπαράθεση, με αφορμή της δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή.

  Είναι η πολλοστή φορά που ακούμε περί προθέσεως για λύση δύο κρατών και για μη αποδεκτές επιδιώξεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το εθνικό μας πρόβλημα.

  Κρίνουμε απολύτως απαραίτητο να υπενθυμίσουμε στον κύριο Αναστασιάδη πως όποια λύση και να «συμφωνήσει» ο ίδιος με τους συνομιλητές του, θα πρέπει να εγκριθεί από τον λαό με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

  Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει το δεδομένο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στάση, την τακτική του κατευνασμού και των συνεχών υποχωρήσεων προκαλεί σοβαρή ζημιά στον εθνικό μας πρόβλημα και σέρνει την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της, σε επικίνδυνες ατραπούς.

  Η Τουρκία θα συνεχίσει να αρπάζει κάθε ευκαιρία και η κυβέρνηση θα συνεχίζει να χάνει την αξιοπιστία της και το κύρος της στη διεθνή κοινότητα, η οποία – άλλωστε – λόγω συμφερόντων δεν συσπειρώνεται απέναντι από την εγκληματική Τουρκία.

  Η Αλληλεγγύη, με όλες της τις δυνάμεις θα σταθεί απέναντι από όποιον επιχειρήσει ηθελημένα ή άθελά του να βλάψει την πατρίδα και χωρίς συμβιβασμούς θα συνεχίσει να παλεύει για μια Κύπρο απαλλαγμένη από Τουρκικά στρατεύματα και διαμοιρασμούς.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020