Ανησυχία προκαλούν στην Αλληλεγγύη οι καταγγελίες που ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου περί ενεργών γιατρών με πλαστά πτυχία.

Σε περίπτωση που αυτό ευσταθεί είναι προφανές πως οι ευθύνες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του κράτους και του ΟΚΥπΥ είναι ασήκωτες, καθώς άμεσος είναι ο κίνδυνος για δεκάδες ασθενείς των γιατρών-μαϊμού.

Άμεσα οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι θα πρέπει να διερευνήσουν την καταγγελίες και να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα θα πρέπει τα ιατρικά συμβούλια να μην συνεργάζονται με πανεπιστήμια που φαίνεται πως εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Είναι γεγονός πως στην Κύπρο έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς, οι οποίοι φροντίζουν για τη συνεχή εκπαίδευσή τους, θα πρέπει ωστόσο το κράτος να παρέχει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις και πρακτικές για εκπαίδευση των γιατρών και επαναξιολόγησή τους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να διερευνώνται άμεσα, από ανεξάρτητο σώμα, οι καταγγελίες των ασθενών, αλλά και οι επιτροπές δεοντολογίας και πειθαρχικού του ΠΙΣ να δημοσιοποιούν τις σχετικές αποφάσεις τους, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει και να μην μπορεί να εξαπατηθεί.

Υπενθυμίζουμε παλιότερες καταγγελίες στελεχών μας για γιατρούς με πλαστά πτυχία ή πτυχία νοσηλευτών που εμφανίζονταν ως πτυχία ιατρών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020