Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσει τα σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που λήφθηκαν εκτάκτως λόγω των μέτρων καταπολέμησης εξάπλωσης του covid-19.

Η Αλληλεγγύη έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες και παράπονα από πολίτες που δεν έχουν εισόδημα ούτε και ένα ευρώ και αφορούν κυρίως δύο κατηγορίες.

1.    Εργαζόμενους σε χώρους αναψυχής, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τα σχέδια καθώς έχουν δικαίωμα λειτουργίας μέχρι τις 19:00. Ουδείς από την κυβέρνηση σκέφτηκε ότι οι επιχειρηματίες του χώρου, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή βλέποντας τα εισοδήματα της επιχείρησης να εκμηδενίζονται, έχουν αφήσει μέρος του προσωπικού στο σπίτι, είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

2.    Δικαιούχοι σύνταξης, οι οποίοι ναι μεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν αρχίζει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Σκοπεύει η κυβέρνηση να αφήσει αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων να πεινάσουν ή να αισθανθούν εξευτελισμό ζητώντας δανεικά από τα παιδιά ή τους γονείς τους;

Ζητούμε την άμεση επανεξέταση των περιπτώσεων αυτών, καθώς δεν επιτρέπεται άνθρωποι στην Κύπρο του 2020 να μείνουν απροστάτευτοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020