Αιδώς Αργείοι για την Αμμόχωστο

  Αν στις 15 Νοεμβρίου του 1983 καταγγέλλαμε τις αποσχιστικές ενέργειες των τουρκοκυπρίων και αποδεσμευόμασταν από την ΔΔΟ, η σημερινή μέρα δεν θα ήταν μαύρη επέτειος για τον Ελληνισμό της Κύπρου αλλά η ημέρα που οδήγησε στην δίκαιη λύση του προβλήματος της Κύπρου.

  Δυστυχώς, οι φοβίες και οι αναποτελεσματικές πολιτικές μας, οδήγησαν στην παρουσία του νεοσουλτάνου στην Αμμόχωστο, ο οποίος χωρίς καμιά αιδώ φορεί την κορώνα του «θριαμβευτή του Αρτσάχ, έχοντας στις αποσκευές του ακόμη ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και  βεβηλώνει τα Όσια και τα Ιερά μας.

  Η βεβήλωση που τελείται σήμερα στην Αμμόχωστο, δεν είναι παρά μόνο μια πτυχή της τουρκικής πολιτικής και στρατηγικής στην Κύπρο.

  Χειρότερη κι από αυτή την αναμενόμενη στάση του παρανοϊκού μεγαλομανούς δικτάτορα, είναι ωστόσο, η στάση της κυβέρνησης και κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό μας, πως δήθεν, σήμερα, η άτυπη Πενταμερής είναι η μόνη λύση για διασφάλιση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

  Οφείλουν να σταθούν απέναντι στον λαό και με ειλικρίνεια να απολογηθούν που δεν έπραξαν τίποτα για να σώσουν την βασιλεύουσα, ενώ εδώ και πέντε χρόνια είναι γνωστές οι τουρκικές επιδιώξεις. Όχι οι επιδιώξεις του Ερντογάν, όπως προσπαθούν να πλασάρουν, αλλά οι εθνικές επιδιώξεις που σχεδιάστηκαν χρόνια πολλά πριν. Οφείλουν να εξηγήσουν στον λαό γιατί μέχρι σήμερα, παρά τις συνομιλίες, δεν ήρθη κανένα τουρκικό τετελεσμένο. Οφείλουν να εξηγήσουν στον λαό τι είναι η ΔΔΟ και γιατί δεν διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των κατοίκων του νησιού.

  Η παράσταση που διαδραματίζεται σήμερα, το σόου, δεν είναι τίποτα περισσότερο από όσα έχουν ήδη σχεδιαστεί και στη διάρκεια που σχεδιάζονταν εμείς δεν διεκδικήσαμε επαρκώς ούτε καν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Γι’  αυτό το έγκλημα ευθύνες βαρύτατες φέρει και η ΕΕ και κάθε μέλος της ξεχωριστά, που για πολλοστή φορά, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας μπροστά άλλα συμφέροντα, και δεν διάλεξε τη σωστή, λόγω δικαίου, πλευρά της ιστορίας.

  37 χρόνια οι εγκάθετοι της Τουρκίας πανηγυρίζουν την αρπαγή των εδαφών μας, την προσφυγιά, τον θάνατο, τη σύληση.

  Είναι πλέον ώρα, να εκπονήσουμε εθνική στρατηγική που θα επιφέρουμε κόστος στην Τουρκία, αλλά και στο κατοχικό καθεστώς με μόνο γνώμονα την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020