Δεν μας εκπλήσσει το σημερινό αρθρίδιο της «αλήθειας» για την Αλληλεγγύη, η «αλήθεια» οφείλει να τιμά καθημερινά την ιστορία και παράδοση της.
Μας εκπλήσσει η δήλωση του Κοτζιά, η πρώτη που έγινε μετά την ειρηνική διαδήλωση των Ελλαδιτών Λεμεσού, με την συμπαράσταση του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .
Ο κύριος Υπουργός αμέσως μετά την διαμαρτυρία, έξωθεν της Ελληνικής Πρεσβείας και για αρκετό καιρό, δεν είπε τίποτε σχετικό. Πριν λίγες μέρες έδειξε να ενοχλήθηκε από την ειρηνική διαμαρτυρία μερικών ανθρώπων. Πού ήθελε ο κύριος Κοτζιάς να διαμαρτυρηθούμε; Έξω από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ή έξω από το Εθνικό Θέατρο;
Και από πότε είναι έγκλημα η ειρηνική διαμαρτυρία ανθρώπων στην Ε.Ε. του 21ου αιώνα;
Ο κύριος Κοτζιάς θα μένει διαρκώς κατάπληκτος, διότι στην Κύπρο υπάρχουν Έλληνες που ποτέ δεν βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι με όσους προσκυνούν τον κατακτητή και βγάζουν άδεια για παράσταση αρχαίας τραγωδίας σε κατεχόμενο Ελληνικό θέατρο από το Υπουργείο πολιτισμού των κατεχομένων. Προφανώς αγνοεί το Κυπριακό ο κύριος Υπουργός και προφανώς ξεχνά τις διαδηλώσεις των ομοϊδεατών του στο Σύνταγμα τόσα χρόνια μέχρι να γίνουν εξουσία.
Διότι έχουμε κι εμείς την Ελλάδα μας, που την σεβόμαστε και την τιμούμε και είμαστε δημοκράτες όσο κανένας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016