Ψυχρολουσία στο Προεδρικό μετά τις δηλώσεις Μπορέλ στην Άγκυρα για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπορέλ και κρύβεται πίσω από την απουσία επίσημης ενημέρωσης από πλευράς του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις επαφές του στην Τουρκία. Το μόνο που βρήκε να πει ο Ύπατος είναι ότι “πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν και τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων στον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων”.  Για να χρυσώσει το χάπι μας είπε ότι ” η ΚΔ είναι κράτος μέλος της ΕΕ” αλλά δεν μας είπε ότι για τους ευρωπαίους ΚΔ είναι οι νυν ελεύθερες περιοχές.

Δεν χρειάζεται καμία επίσημη ενημέρωση για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι είναι απαράδεκτο ο κ. Μπορέλ αναφέρεται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα διαμοιρασμού εσόδων υδρογονανθράκων στην Κύπρο, στην απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεκαέξι χρόνια μετά την ένταξη της στην ΕΕ αντιμετωπίζεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκλιπούσα!

Οι «βόλτες» του κ. Μπορέλ με ελικόπτερο πάνω από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη νέα τουρκική συμβουλή, πήγαν στον βρόντο.