Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ξεκαθάρισε σε χθεσινή του δήλωση ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επιδρομές του Oruc Reis στο Καστελόριζο και του Barbaros στην Κύπρο είναι δύο διαφορετικά πράγματα διότι η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, από την Τουρκία.

Επισημαίνουμε στην κυβέρνηση των Αθηνών ότι η Ελλάδα εκτός από τις νομικές της υποχρεώσεις που αναφύονται από την ιδιότητα της, ως εγγυήτρια δύναμη της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της ΚΔ, έχει και ηθικές και ιστορικές ευθύνες ως το παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού.

Και αν η κυβέρνηση αποφάσισε την εγκατάλειψη της Κύπρου στις πολεμικές διαθέσεις της Άγκυρας, και αν η Λευκωσία αποφάσισε να «πιστεύει» ότι άλλες δυνάμεις πλην της Ελλάδας θα βοηθήσουν την Κύπρο αν δεχθεί επίθεση, βρίσκονται αμφότερες σε λάθος πορεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ο Ελληνικός Λαός, ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εγκαταλείψουν την Κύπρο, γι’ αυτό καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία με τον ισχυρότερο τρόπο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020