Συνάντηση με αντιπροσωπεία κοινοταρχών της περιοχής των Κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού, της περιοχής της Πάχνας, του Αγίου Αμβροσίου, της Λόφου, της Ανώγυρας και των γύρω χωριών είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη αποτελούμενη από την πρόεδρο κ. Ελένη Θεοχάρους και τον αντιπρόεδρο του Κινήματος, κ. Κωστάκη Χριστοφόρου.

Μετά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία, η κ. Θεοχάρους δήλωσε: «Μας έθεσαν ξεκάθαρα το αίτημα της παραμονής υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο χωριό Πάχνα το οποίο εξυπηρετεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής. Με αυθαίρετη προφανώς απόφαση της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, μετά την εκποίηση της περιουσίας του Συνεργατισμού, μετά την πώληση του Συνεργατισμού, αυτής της μεγάλης κατάκτησης του κυπριακού λαού στην Ελληνική Τράπεζα, με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών, βλέπουμε ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για να εξυπηρετείται ο αγροτικός πληθυσμός. Την ίδια στιγμή που με μεγαλόστομες κουβέντες μας λένε όλοι ότι ενδιαφέρονται για την αγροτική ανάπτυξη, για την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών, για την ανάπτυξη των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Για αυτούς τους λόγους νομίζουμε ότι και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οφείλει η Ελληνική Τράπεζα να κρατήσει το υποκατάστημα στην περιοχή της Πάχνας, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε άλλη περιοχή της ανατολικής επαρχίας της Λεμεσού υπάρχουν συγκεντρωμένα σε πολύ μικρή ακτίνα τέσσερα – πέντε υποκαταστήματα της τράπεζας.

Δεν λήφθηκε καμία μέριμνα ότι γινόταν η πώληση του Συνεργατισμού προς την Ελληνική, να αναλάβει και κάποιες ευθύνες για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.

Νομίζουμε ότι δεν είναι αργά να υπάρξει μια παρέμβαση ούτως ώστε να διασωθεί, να διατηρηθεί το υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στο χωριό Πάχνα».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019