Αντιπροσωπεία της Αλληλεγγύης αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Πόλυ Παλλήκαρο, τον Εκπρόσωπο Τύπου, κ. Γιάννη Σελινόπουλο, και την Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Ειρήνη Ζορπά συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Χρίστο Αυγουστίνο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Τάσο Χριστοδούλου, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα που προκύπτουν από την πρόχειρη απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει το «λουκέτο» στις Ειδικές Μονάδες της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, παρά το άνοιγμα των σχολείων.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ότι αγωνία των γονιών των παιδιών που φοιτούν στις Ειδικές Μονάδες είναι τεράστια για τον εξοστρακισμό τους από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, κ. Πόλυς Παλλήκαρος, ανέφερε προς τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι «οι όποιες ειδικές ρυθμίσεις  για τη λειτουργία των ειδικών μονάδων, έπρεπε να είχαν γίνει έγκαιρα για να μην υπάρχουν διακρίσεις. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτή την αναστάτωση είναι εμφανείς». Για να προσθέσει: «Η ημέρα που τα παιδιά μας επέστρεψαν στα σχολεία και η «κανονικότητα» στις ζωές μας ήλθε ακόμη πιο κοντά, σημαδεύτηκε από την απερισκεψία και προχειρότητα της κυβέρνησης να αποφασίσει την τελευταία στιγμή ότι τα παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται στις ειδικές μονάδες δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία τους όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά».

«Καλούμε τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας να έχουν άμεσα συνάντηση με τους γονείς των παιδιών αυτών για να εξευρεθούν άμεσα λύσεις» κατέληξε ο κύριος Παλλήκαρος.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2020