Η Αλληλεγγύη για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

  Η άναρχη κατάσταση που υπάρχει στο εμπόριο σε σχέση με τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων (από τον Δεκέμβριο του 2013!) πρέπει να τερματιστεί:

  –       Διότι, έχει καταδικάσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε να κλείσουν είτε να βρίσκονται στο παρά πέντε αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης και έχει γιγαντώσει τα κέρδη της ολιγαρχίας.

  –       Διότι δεν είναι προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού.

  –       Διότι αδικούνται κατάφορα οι εργαζόμενοι -πωλητές και άλλοι από το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και της στέρησης της οικογενειακής ζωής. Το ωράριο πρέπει να ρυθμιστεί με διατάγματα της υπουργού Εργασίας, αφού αυτό προνοεί η νομοθεσία, αλλά να ρυθμιστεί προς όφελος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολιτών.

  –       Σε όλη την Ευρώπη είναι κλειστά τα πολυκαταστήματα την Κυριακή.

  –       Υπάρχει τεράστια εκμετάλλευση του κόπου των εργαζομένων μέσω της «μάστιγας» της μερικής απασχόλησης και πολλοί υπάλληλοι «στραγγαλίζονται» οικονομικά.

  –       Με μισθούς 500 και 600 ευρώ το μήνα δεν μπορεί κανείς να μιλά για επιτυχή ανάπτυξη της Οικονομίας.

  Οι μικρομεσαίοι ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας και χωρίς αυτούς θα οδηγηθούμε σε μονοπώλια ή ολιγοπώλια όπως στα καύσιμα, στο γάλα και σε πολλούς άλλους τομείς.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020