Η Αλληλεγγύη για τα Εθνικά Μνημόσυνα

  Οι Ήρωες των Αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ελευθερία και την Δημοκρατία δεν ανήκουν πια ούτε στις τιμημένες οικογένειες τους, ούτε στα κόμματα, ούτε στα σωματεία, ούτε σε συνδέσμους και οργανώσεις.

  Συνεπώς τα Εθνικά Μνημόσυνα θα πρέπει να διοργανώνονται από Φορέα ανεξάρτητο και υπερκομματικό που θα προσκαλεί όλο τον κόσμο να παρίσταται και όχι επιλεκτικά. Οι ομιλητές των επιμνημόσυνων λόγων θα πρέπει να προέρχονται από όλους τους τιμώντες τους Ήρωες μας. Τα ίδια ισχύουν και για τις εθνικές Επετείους.

  Η Αλληλεγγύη έχει εκφράσει και στο παρελθόν την δυσαρέσκεια της για τις ανίερες και ασεβείς συμπεριφορές κομμάτων και οργανώσεων.

  Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε επιμνημόσυνους λόγους όπου ο ομιλητής τσεβδίζει, ήτοι «μασσεύκει», να πει τον σκοπό για τον οποίο έπεσε ο τιμώμενος Ήρως, αλλά μας αναλύει εκτενέστατα πόσο καλή είναι η λύση της ΔΔΟ και πόσο καλά πολιτεύουν κυβέρνηση και συμπολίτευση.

  Η Αλληλεγγύη σύντομα θα εφαρμόσει την απόφαση της για την τέλεση ενός θρησκευτικού μνημοσύνου ετησίως για όλους τους θυσιασθέντες και φιλολογικά μνημόσυνα για τον καθένα ξεχωριστά, όταν διασφαλίζονται οι συνθήκες μια Θείας μυσταγωγίας.

  Αρκετά ανεχθήκαμε πατριδοκάπηλους που δεν μας καλούν πια ούτε στην εκκλησία.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020