Η Αλληλεγγύη για το θάνατο του Στυλιανού

  Σε σχέση με το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για τυχόν ευθύνες των Κρατικών Υπηρεσιών στην υπόθεση του θανάτου του 14χρονου Στυλιανού σε οικογενειακή φάρμα σε κοινότητα της Λευκωσίας, σημειώνουμε τα εξής:

  Οι κρατικές υπηρεσίες που έπρεπε πρώτες από όλες να ενισχυθούν πραγματικά μετά την οικονομική κρίση που πέρασε αυτός ο τόπος το 2013, ήταν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Ώστε να είναι δίπλα στον κόσμο και στα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα πολλαπλής φύσεως που επέφερε στην κυπριακή οικογένεια η οικονομική ασφυξία και οι πολιτικές των τραπεζών.

  Αντ΄ αυτού, η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για ένα  «success story» στην οικονομία, αρνούμενη τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων. Σημαντική ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών στα χρόνια που πέρασαν θα αποδομούσε το ίδιο το «success story» που η κυβέρνηση έχτιζε για να ξανακερδίσει τις τελευταίες Προεδρικές Εκλογές.

  Ακόμη και ο Προϋπολογισμός του 2020 είναι διαχειριστικός και δεν είναι αυτό που περιμένει ο απλός πολίτης.

  Ελπίζουμε η κυβέρνηση να κατεβεί από το «λόφο του Προεδρικού» και να δει τις ανάγκες της κοινωνίας. Καμία έρευνα δεν θα φέρει το Στυλιανό πίσω, τουλάχιστον να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019