Σε χθεσινοβραδινό του ρεπορτάζ για το ζήτημα της 56ης έδρας η οποία ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύη, ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα Κύπρου φιλοξένησε δηλώσεις του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρου Ιωαννίδη, και την εκτίμηση του ότι «η λογική θέλει τους Λεμεσιανούς στην κάλπη 2 φορές», άρα και τη λύση της επαναληπτικής εκλογής.

Προς αποκατάσταση όλης της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής:

–        Ο κ. Δώρος Ιωαννίδης ήταν συνήγορος του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Θα ήταν οξύμωρο άλλωστε να υποστήριζε οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου συμφωνούν ή τον επικροτούν όταν ο ίδιος χρησιμοποιεί προς όφελος του την ιδιότητα του Προέδρου των δικηγόρων της χώρας για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται;

–        Πόσοι δικηγόροι υποθέσεων λίγο πριν την ανακοίνωση μιας απόφασης του Δικαστηρίου νομιμοποιούνται ηθικά και επαγγελματικά να αφήνουν δημόσια να εννοηθεί ότι αν η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άλλη από αυτή που υποστηρίζουν, τότε συνειρμικά αυτή η απόφαση «δεν ανήκει στη σφαίρα της λογικής»; Είναι αυτό έμμεση προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης ή όχι;

Η διάρκεια αναμονής της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί του θέματος ούτως ή άλλως πλησιάζει στο τέλος της. Εκείνη είναι η σωστή ώρα να τοποθετηθούμε ξανά επί της ουσίας της υπόθεσης.

Επαναλαμβάνουμε ότι όταν ο κύριος Ιωαννίδης εκφράζει δημόσια εκτιμήσεις  για την 56η έδρα που ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύη, μιλά ως συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019