Η Αλληλεγγύη για την εξωτερική πολιτική σε σχέση με το Ισραήλ

  Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ για το 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ολοκαυτώματος, σημειώνουμε τα εξής:

  –       Η παρούσα σύμπλευση συμφερόντων με το Ισραήλ στα ενεργειακά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, επιβάλλει όπως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει άριστες σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, αλλά και με όλους τους ενεργειακούς μας «συμμάχους» στην περιοχή μας.

  –       Ουδείς σέβεται τους συνεργάτες του αν δεν συμπεριφέρονται με περηφάνεια και αυτοσεβασμό. Οφείλουμε πάντοτε να υποδεικνύουμε τις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας δεδομένου ότι κι εμείς είμαστε θύματα των ίδιων παραβιάσεων. Υπό αυτό το πρίσμα, λέμε ναι σε ένα ισραηλινό κράτος εντός των συμφωνημένων συνόρων και με ασφάλεια για τον λαό, λέμε ναι σε ένα ασφαλές και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, αλλά απορρίπτουμε τη συμπεριφορά «γυμνοσάλιαγκα» απέναντι σε οποιοδήποτε σύμμαχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Μια ορθή πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει τον αραβικό κόσμο ή να αγνοεί το ενδεχόμενο αναγνώρισης των κατεχομένων από κάποιες αραβικές χώρες, θέμα για το οποίο ουδέποτε έπαψε η Τουρκία να αγωνίζεται.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020