Η Αλληλεγγύη για την πολιτική του ΑΚΕΛ και το Κυπριακό

  Συμφωνούμε με το ΑΚΕΛ ότι μόνο η λύση του Κυπριακού θα δώσει ελπίδες διάσωσης του λαού μας. Η ένσταση μας εντοπίζεται στο δίλημμα που προβάλει το ΑΚΕΛ: «Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση».

  Αλλά το ΑΚΕΛ προσφέροντας στην Τουρκία όχι μόνο τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας μα και τα κατεχόμενα ως τουρκικό κρατίδιο -δηλαδή παραδίδει τα κατεχόμενα στον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό ενώ ταυτόχρονα αρνείται την Ελληνικότητα της Κύπρου ή του υπολείμματος κράτους που θα προκύψει με την λύση που ευαγγελίζεται- αλλά και την «πολιτική ισότητα», δεν επιτρέπει να θεωρούμε την Ομοσπονδία ως επιλογή διάσωσης.

  Η σημερινή Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και στοχεύει να καταλάβει το νησί μας -την χερσαία και την θαλάσσια έκταση του- υλοποιώντας σχέδια του Ερντογάν για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι 2023 και τα 100χρονα από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

  Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ενισχύσει δραματικά την Άμυνα της. Όχι για να ηχήσει καμπάνες πολέμου με την κατοχική Τουρκία, αλλά για να δοθεί πραγματική ισχύς στους πολιτικούς μας και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απέναντι στην Τουρκία.

  Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να συνάψει συμμαχίες Αρχών και αλληλοσεβασμού, στηρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο και καταγγέλλοντας κάθε συμφωνία που συνάπτει η Τουρκία με τους ισχυρούς της γης, επαναλαμβάνοντας τις προετοιμασίες της Ναζιστικής Γερμανίας πριν τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020