Η Αλληλεγγύη για τις τουρκικές προκλήσεις και τις διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών

  Η Κυπριακή Κυβέρνηση προβαίνει συνεχώς σε παραστάσεις και διαμαρτυρίες για την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, ωστόσο η τελευταία εξακολουθεί να μην σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων. Δια πυρός και σιδήρου και με πολλαπλούς εκβιασμούς προς κάθε κατεύθυνση να επιβάλλει τις θέσεις της.

  Η  Κύπρος προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο Διεθνές Δίκαιο να ενεργήσουν ώστε να ανατραπούν οι τουρκικές επιδιώξεις. Όμως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι πολλά ζητήματα εξακολουθούν να συνιστούν την αθέατη πλευρά η οποία καθορίζει τις τουρκικές ενέργειες.

  Δυστυχώς, δεν μας πείθει η ανάληψη ευθύνης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και η αυτοθυματοποίηση του, όσον αφορά την διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών προς την Τουρκία, με την δικαιολογία του lapsus linguae (γλωσσικού ατοπήματος).

  Η Αλληλεγγύη επιμένει ότι εγείρεται σειρά ερωτημάτων, δεδομένης και της επιβεβαίωσης ότι η Τουρκία έχει στην κατοχή της συγκεκριμένα ευαίσθητα δεδομένα. Συνεπώς θα πρέπει να ελεγχθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους αλλά και η πιθανότητα ύπαρξης πέμπτης φάλαγγας- πρακτόρων της Τουρκίας ανάμεσα μας.

  Ειδικά ανάμεσα σ΄ εκείνους που πολλές φορές μας έκαναν να αναρωτηθούμε γιατί στηρίζουν λύση καθαρά τουρκικών προδιαγραφών.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020