Η Αλληλεγγύη στηρίζει σθεναρά τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή, το Σύνταγμα και τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αλλαγής, προς διαφύλαξη της ύπαρξης της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θεωρούμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα σε μια ακόμη προσπάθεια ποδηγέτησης και ελέγχου όλων των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητούν την μετατροπή του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή σε Ελεγκτικό Συνέδριο για να νέμονται τις θέσεις και να βρίσκονται στο απυρόβλητο για την οποιαδήποτε ατασθαλία.

Δεν γίνεται όποιος δεν είναι αρεστός διότι κάνει σωστά τη δουλειά του, να θέλουν να τον καταργήσουν. Προστατεύοντας το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή προστατεύουμε τη Δημοκρατία.

Για μας, το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει «συγκρουστεί» με πολλούς παράγοντες και θεσμούς, καταχωρείται στο ενεργητικό του διότι αποδεικνύει ότι δεν διστάζει και δεν δειλιάζει να λέγει πάντοτε την αλήθεια. Στηρίζουμε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη διότι έχει αποδείξει ότι ενεργεί ως ανεξάρτητος θεσμός και επιτελεί το καθήκον του με σθένος, πατριωτισμό, εντιμότητα και σοβαρότητα.

Η «καρατόμηση» του Γενικού Ελεγκτή στοχεύει στην φθορά της Δημοκρατίας, και στην απολυταρχική νομή της εξουσίας από τα δύο μεγάλα κόμματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020