Συνάντηση με αντιπροσωπεία του  Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου  είχε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία..

Η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι «η Αλληλεγγύη εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους θαλασσαιμικούς της Κύπρου, μια ομάδα παραμελημένων ασθενών οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές φορές διακρίσεις στο παρελθόν, και παρόλα αυτά αγωνίζονται με πείσμα και μαχητικότητα για την επιβίωση τους, για τη βελτίωση της ζωής τους, και για να είναι χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία, εργαζόμενοι περήφανα όλοι».

Όσον αφορά τα ιατρικά προβλήματα, η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να χορηγεί σε όλους τους ασθενείς την κατάλληλη θεραπεία, ειδικά σε ζητήματα αποσιδήρωσης και δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις και να χορηγείται μόνο στους μισούς ασθενείς η κατάλληλη θεραπεία».

«Η Αλληλεγγύη» τόνισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, «θα στηρίξει το σύνδεσμο Θαλασσαιμικών σε όλα του τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα, και κυρίως στο θέμα της χορήγησης της κατάλληλης θεραπείας στον κάθε ασθενή».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ