Ανάγκη για επαναφορά του Αμυντικού Δόγματος

  Η κατοχική Τουρκία, με επικεφαλής το νεοσουλτάνο της Άγκυρας, απειλεί τους πάντες και τα πάντα. Συνεχίζει την από πολλού εξαγγελθείσα αναθεωρητική πολιτική της, προσπαθώντας να κυκλώσουν τις «εχθρικές» για την ίδια γειτονικές χώρες.
  Η Ελλάδα προβάλλει έναντι της επιθετικής Τουρκίας ήπια πολιτική και η Κυπριακή Δημοκρατία αυτοσχεδιάζει. Και οι δύο νομίζουν ότι με την εξευμενιστική πολιτική μας θα τιθασεύσουν το τούρκικο θηρίο. Για όσους εκτιμούν σωστά τα δεδομένα η Τουρκία δεν πρόκειται να κάμει πίσω για τους δικούς της εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους.
  Εκείνο που χρειάζεται, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, είναι Ελλάδα και Κύπρος να καθορίσουν την πολιτική τους. Να επαναφέρουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ενισχύοντας την άμυνά μας. Όχι για να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον της Τουρκίας αλλά η τελευταία να αντιληφθεί ότι η πλευρά μας δεν περιορίζεται στα λόγια.
  Χρειάζεται όλες οι πολιτικές πλευρές να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να χαράξουν ενιαία και ολοκληρωμένη στρατηγική, συνεκτιμώντας όλα τα διεθνή δεδομένα.
  Το Κίνημα Αλληλεγγύη δηλώνει έτοιμο να ενισχύσει την καθολική αυτή προσπάθεια.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019