Ανεξάρτητη έρευνα για όλα τα διαβατήρια

  Η Αλληλεγγύη για πολλοστή φορά ζητεί δημόσια από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε σχέση με τα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν για τις παραχωρήσεις κυπριακών διαβατηρίων σε επενδυτές, με κατ’ εξαίρεσιν διαδικασίες.
  Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ντροπιάζουν τη χώρα μας διεθνώς, συνδέοντας μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, της Γενικής Εισαγγελίας, πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τέτοιες υποθέσεις.
  Παράλληλα φαίνεται να εμπλέκονται και μέλη κομμάτων, αλλά και βουλευτές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που βλέπει το φως της δημοσιότητας υπάρχει λίστα με δεκάδες υποθέσεις παραχώρησης διαβατηρίων από το 2013 μέχρι το 2019.
  Από τα δεδομένα προκύπτουν καυτά ερωτήματα:

  1. Δεν θα έπρεπε σήμερα, όχι αύριο, η κυβέρνηση να ζητήσει τον έλεγχο της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά;
  2. Γιατί δεν παραχωρούνται ακόμη και σήμερα τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή;
  3. Δεδομένου ότι ο νυν Γενικός Εισαγγελέας ήταν Υπουργός της κυβέρνησης, δεν τίθεται θέμα θεσμικής τάξης;
  4. Συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της διορισθείσας επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο αξιωματούχου της κυβέρνησης, το οποίο γραφείο έχει διαχειριστεί υποθέσεις με παραχώρηση διαβατηρίων. Αυτό από μόνο του δεν δημιουργεί την αίσθηση της υπονόμευσης της διαδικασίας;
   Η Αλληλεγγύη καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργούν ανασφάλεια και υπονομεύουν τις διαδικασίες και το κύρος της χώρας. Το χρωστάμε στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας τους οποίους οφείλουμε να υπηρετούμε και όχι να εξευτελίζουμε.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020