ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΛΟΓΩ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ;

  Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μποζκίρ δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, έστω και αν έγιναν στο γνωστό γραφικό και προκλητικό τουρκικό ύφος περί «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Όταν ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει ότι έχει ήδη συμφωνηθεί το άνοιγμα των πέντε ενταξιακών κεφαλαίων που μπλόκαρε η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αφέθηκε για μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, δεν μπορεί η κυβέρνηση να απαντά ότι είναι απλώς ανάξιες σχολιασμού, και να παραπέμπει στις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Είναι σαφές ότι ο Βολκάν Μποζκίρ δεν μιλά για συμφωνία η οποία έχει θεσμικά ήδη υπογραφθεί, αλλά για υποχωρήσεις της κυπριακής πλευράς οι οποίες έγιναν ήδη και θα υλοποιηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές.

  Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Οι πολίτες δεν πρέπει να βρεθούν για ακόμη μια φορά προ εκπλήξεων μετά τις εκλογές, όπως συνέβη με τη προεκλογική «δέσμευση» Αναστασιάδη για μη κούρεμα καταθέσεων το 2013.

  Οι Τούρκοι δεν συνηθίζουν να μπλοφάρουν και δυστυχώς εμφανίζονται συνεπείς στα όσα δηλώνουν. Εάν δε, είναι αναξιόπιστοι, αυτό είναι ακόμα χειρότερο για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ