Η θέση που κατέθεσε δημόσια η Αλληλεγγύη από τις αρχές της πανδημίας ήταν ότι το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι παντελώς ακατάλληλο να φιλοξενήσει ασθενείς με COVID19, δεδομένης και της έλλειψης ΜΕΘ.

Στην κυβερνητική προχειρότητα έρχονται να προστεθούν και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της ελεύθερής επαρχίας Αμμοχώστου.

Η χθεσινή διαμαρτυρία των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών της επαρχίας, αλλά και η προ ολίγων μηνών αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Τα προβλήματα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών της ελεύθερής Αμμοχώστου δεν είναι σημερινά αλλά χρονίζοντα, και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, απέστειλε από το 2018 σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας.

Είναι απαράδεκτο να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να αναγκάζονται νοσηλευτές να εκτελούν χρέη ιατρών λόγω της υποστελέχωσης.

Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να διευθετήσουν άμεσα την στελέχωση του Τμήματος Αιμοκάθαρσης. Έστω και σήμερα θα πρέπει να αλλάξει συθέμελα η διαδικασία, ώστε καμιά ζωή να μην χαθεί λόγω λανθασμένων αποφάσεων.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο που εκπόνησε για τη διαχείριση των νοσοκομείων για την πανδημία, προκειμένου να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το -από χρόνια υποστελεχωμένο και με πολλά προβλήματα υποδομών- Νοσοκομείο Αμμοχώστου για την περίθαλψη των κρουσμάτων του ιού SARS-CoV-2.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020