Απανωτές οι αυτοδιαψεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

  «Η δήλωση Τσαβούσογλου ότι ο προσωπικός του φίλος, Πρόεδρος Αναστασιάδης κρύβεται πίσω από το Σχέδιο Ανάν, είναι τουλάχιστον άστοχη. Έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα από τις συγκλίσεις που επιτεύχθησαν μέχρι τώρα, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παραμένει ένθερμος υποστηρικτής των προνοιών του Σχεδίου Ανάν και ψάχνει αυτοδικαίωση 13 χρόνια μετά».

  Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέφτει σε αντιφάσεις:

  – Αναφέρει μεν ορθά ότι οι Τ/κ δεν μπορεί να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας κοινότητας με την μειοψηφούσα κοινότητα, αλλά τα όσα συμφωνεί στο πλαίσιο της αρχής της πολιτικής ισότητας, αυτό συνιστούν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα τουρκικά βέτο και η εκ περιτροπής Προεδρία η οποία δηλώνει ξεκάθαρα πλέον ότι είναι διαπραγματεύσιμη

  – Δηλώνει στις συνεντεύξεις που παραχωρεί ότι δεν αναμένει αλλαγή της στάσης Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία τον Απρίλη, αλλά παράλληλα δηλώνει ότι αναμένει εξελίξεις μετά από αυτό».

  «Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχει ούτε μελετημένη στρατηγική στο Κυπριακό, ούτε σκέφτεται να την αναθεωρήσει» τόνισε ο κύριος Σελινόπουλος.

  Καταληκτικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης είπε ότι «ευτυχώς έστω και καθυστερημένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τουλάχιστον δηλώνει δημόσια ότι ο κάποτε «αγιοποιημένος» Μουσταφά Ακιντζί ελέγχεται από την Άγκυρα».

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017