Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ευρωβουλευτής, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ για το Κυπριακό, παραθέτοντας σε αυτή επιχειρήματα τα οποία αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση στην Κύπρο.

Ότι δηλαδή, δυστυχώς, οι συνομιλίες δεν διεξάγονται στη σωστή βάση, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι μόλις γίνει αποδεκτή μια παράλογη απαίτηση, να προβάλουν την αμέσως επόμενη. Αλλά και ότι οι Τούρκοι στην πραγματικότητα ροκανίζουν το χρόνο στο Κυπριακό αλλά και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ανακοινώνοντας το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής που έλαβε χθες η κυρία Θεοχάρους από τον κύριο Γιούνκερ, τονίζει ότι είναι ξεκάθαρο ότι η παραπληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αξιωματούχων της, για την πραγματική κατάσταση στην Κύπρο, έχει φθάσει σε σημείο σχεδόν μη αναστρέψιμο.

Ο ίδιος ο κύριος Γιούνκερ δηλώνει στην επιστολή του ότι παραμένει προσκολλημένος στην ιδέα μιας «περιεκτικής» λύσης (comprehensive solution) του Κυπριακού προβλήματος.

Δυστυχώς η «περιεκτική» λύση που εξυφαίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι καθαρά τουρκικών προδιαγραφών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017