Είναι  απαράδεκτη η κυβερνητική ασυνεννοησία και ανεπάρκεια  που δημιούργησε αναστάτωση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και έδωσε την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο που δίνει δικαιοδοσία στα δικαστήρια να εξετάζουν με ταχύτητα υποθέσεις δανειοληπτών που αμφισβητούν τις υπερχρεώσεις των δανειστών τους.

Εκτιμούμε την απολογία για το λάθος και τις εξηγήσεις που μετέφερε σήμερα το πρωί μετά τα γεγονότα της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών στην Πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με τον κύριο Πετρίδη η Κυβέρνηση δεν αποσύρει το νομοσχέδιο αλλά αντίθετα θα εργαστεί κατά προτεραιότητα ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στις πρόνοιες του νομοσχεδίου έτσι ώστε να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες και οι δυσπραγούντες  δανειολήπτες.

Η Αλληλεγγύη πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις. Ως εκ τούτου είτε συνεργαστεί η Κυβέρνηση είτε όχι είμαστε αποφασισμένοι να συμπορευθούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ζητούν αλλαγές στο νόμο των εκποιήσεων, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα αρραγές κοινοβουλευτικό μέτωπο κατά της ασυδοσίας των τραπεζών για να προωθήσουμε νομοθετικές αλλαγές ώστε να σταματήσουμε τη λεηλασία που γίνεται από τράπεζες και εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων σε περιουσιακά στοιχεία υπερχρεωμένων πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021