Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη αμέσως μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε συνεδρία με αποκλειστικό θέμα τη μετάβαση της Πρόεδρου του Κινήματος Ελένης Θεοχάρους στη Γενεύη.
Με ομόφωνη απόφαση του, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης συνοδευόμενη από το Βουλευτή του Κινήματος Μιχάλη Γιωργάλλα θα μεταβεί στη Γενεύη για τη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί συνυπευθυνότητα για την πορεία που έχει λάβει η διαπραγματευτική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε λανθασμένη βάση».
Παρόλα αυτά τονίζει ότι «αποτελεί εθνικό καθήκον η μετάβαση στη Γενεύη για να παρουσιαστούν για μια ακόμη φορά οι θέσεις Κινήματος επί των κρίσιμων ζητημάτων για την εν εξελίξει διαδικασία επί ελβετικού εδάφους».
Νωρίτερα, εξερχόμενη από τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη τόνισε ότι «εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία από τη διάσκεψη της Γενεύης θα είναι μια χείριστη συμφωνία, η οποία δεν θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και δεν θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού».
«Ωστόσο» είπε «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε σήμερα να αισθάνεται πολύ καλά θωρακισμένος όσον αφορά τη νομική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες της Γενεύης, λέγοντας ότι έχει νομικές γνωματεύσεις που το κατοχυρώνουν. Βεβαίως, δεν έχουμε δει τις νομικές γνωματεύσεις, ακούσαμε αποσπασματικά κάποια κομμάτια από αυτές.
Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να είναι νομικά κατοχυρωμένη η παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες».
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα έχει καθημερινή διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο και θα συναποφασίζουμε ή θα λαμβάνει υπόψη του τις εκτιμήσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.
«Εκείνο που προκάλεσε άλλη εντύπωση, σε εμένα τουλάχιστον, ήταν η πληροφορία που άκουσα πριν από λίγο από δημοσιογράφο ότι υπάρχει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κάτι το οποίο ζητήθηκε από εμάς να παραμείνει απόρρητο. Αυτό το γεγονός δείχνει παντελή έλλειψη σοβαρότητας και όλοι πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτό τον τόπο» ανέφερε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και ξεκαθάρισε καταληκτικά ότι «η πληροφορία αυτή δεν έχει διαρρεύσει από Πολιτικό Αρχηγό ή μέλος του Εθνικού Συμβουλίου».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017