Η χθεσινή συνέντευξη του Εκτελεστικού Διευθυντή της RCB Σώτου Ζακχαίου, στο οικονομικό του περιοδικό, «CAPITAL TODAY», επιβεβαιώνει την ορθότητα της πράξης της Βουλής των Αντιπροσώπων να απορρίψει τη πρώτη πρόταση για το πρώτο κούρεμα.

Ο κ. Ζακχαίος στη συνέντευξη του αναφερόμενος στον Μάρτιο του 2013 και στη πρώτη πρόταση για το κούρεμα, τόνισε ότι 39 τράπεζες είχαν προειδοποιήσει ότι θα αποχωρούσαν από την Κύπρο σε περίπτωση υπερψήφισης της.

Υποστήριξε ότι αν η Βουλή δεχόταν την πρώτη πρόταση, θα έμπαινε «ταφόπλακα» στις προσπάθειες για διατήρηση του στάτους της Κύπρου ως περιφερειακού χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού κέντρου με όλες τις προφανείς αρνητικές συνέπειες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επισήμως δηλώσει ότι η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων ήταν επιλογή της κυπριακής κυβέρνησης.

Αυτών που λίγες βδομάδες προηγουμένως «δεσμεύονταν» περί του αντιθέτου.

Οι κυβερνώντες, αντί να προσπαθήσουν να ανακουφίσουν τους κουρεμένους καταθέτες, συνεχίζουν να εμπαίζουν τον κυπριακό λαό και να προβάλουν επιχειρήματα με τα οποία αποποιούνται των ευθυνών τους, και μεταφέρουν τις βαρύτατες ευθύνες τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017