Αποτελέσματα της πολιτικής του «καλού παιδιού» τα σουλάτσα του Barbaros και οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά

  ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

  Έχει αποδειχθεί πολλές φορές τα τελευταία 9 χρόνια ότι η ακολουθούμενη πολιτική του καλού παιδιού και του εξευμενισμού της Τουρκίας έχει αποτύχει.

  Όταν το Barbaros μοιράζει φυλλάδια σε ψαράδες μας στο Κάβο Γκρέκο, κάποιοι δεν μπορούν να εμπαίζουν το λαό και να ισχυρίζονται ότι εφαρμόζουν επιτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό.

  Όταν η Τουρκία ανακοινώνει τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Πάφου την ημέρα έναρξης του νέου γύρου των συνομιλιών στην Ελβετία κάποιοι δεν μπορούν να παραπλανούν τον κυπριακό λαό ότι η Τουρκία θα επιδείξει διαλλακτικότητα.

  Συγχαίρουμε την κυπριακή κυβέρνηση για τη πολιτική διορατικότητα που επιδεικνύει, τη στιγμή που εμπράκτως η Κύπρος απειλείται και είναι περικυκλωμένη από τον τουρκικό στόλο, να μεταβαίνει στο Crans Montana εμπαίζοντας το λαό ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τις άτεγκτες θέσεις της όσον αφορά το ζωτικότατο ζήτημα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

  Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας προδικάζει και την συμπεριφορά της ενόψει των διατρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

  Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι τυχούσα συμφωνία στην Ελβετία ουσιαστικά θα σημαίνει αποδοχή των τουρκικών όρων και οιονδήποτε «ναυάγιο» των συνομιλιών θα σημαίνει απλώς αναστολή και λαθροβίωση τους μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017