Ας αποφασίσει η κυβέρνηση τη στρατηγική της για τον κορωνοϊό

  Η έννοια της στρατηγικής είναι άγνωστη για την κυβέρνηση, για τούτο οι πολίτες της Λεμεσού και της Πάφου οι οποίοι εργάζονται σε άλλες επαρχίες, τις τελευταίες δύο ημέρες υφίστανται μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, που είναι αποτέλεσμα προχειρότητας, ασυναρτησία και ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που αδυνατούν να εφαρμόσουν τα διατάγματα που οι ίδιοι εξέδωσαν.

  Οι πολίτες οφείλουν να είναι νομοταγείς και να συμμορφώνονται με τα σχετικά διατάγματα και μέτρα προκειμένου να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού, ωστόσο είναι αδιανόητο από πλευράς της κυβέρνησης να δημιουργεί καθημερινά επιπλέον προβλήματα.

  Οι λύσεις πρέπει να δοθούν κατόπιν σωστού σχεδιασμού και οι κυβερνώντες πρέπει να σταματήσουν να αυτοαναιρούνται συνεχώς αν θέλουν να εμπιστευτεί ο λαός τα μέτρα και τις εξαγγελίες τους. Σήμερα για παράδειγμα, μετά το χάος και τις ουρές χιλιομέτρων στα σημεία ελέγχου, η οδηγία που έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης αφορούσε έλεγχο μόνο των οδηγών των οχημάτων. Οδηγία που αναιρεί αυτά που το Υπουργικό Συμβούλιο -στο οποίο η ίδια μετέχει- έχει αποφασίσει!

  Το Υπουργείο Υγείας εκ των υστέρων προχωρεί στη διενέργεια ελέγχων με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), αφού πρώτα αποδόμησε αρκούντως την εν λόγω μέθοδο. Ωστόσο, όλα αυτά θα έπρεπε να τα σκεφτούν και να τα υλοποιήσουν από την πρώτη ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα διατάγματα, πριν ταλαιπωρήσουν τους πολίτες με το ένα και μόνο χημείο ανά πόλη, τον μικρό αριθμό διαθέσιμων τεστ και με τις ατελείωτες ουρές οχημάτων στα σημεία ελέγχου.

  Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις προχειρότητες, διότι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται προκαλεί καθημερινά όλο και περισσότερο την αγανάκτηση, την αμφισβήτηση και την ανυπακοή του λαού και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020