Η περίληψη της εικόνας του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Barbaros στο πλαίσιο έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο με αφορμή τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν ιδέα του Υπουργείου Παιδείας.

Η Αλληλεγγύη κρίνει ως απαράδεκτη αυτή την ιδέα και δεν πείθεται από το επιχείρημα ότι «η λογική πίσω από τη χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας δίπλα από το συγκεκριμένο απόσπασμα, ήταν για να αναδειχθεί η «αντίθεση» ανάμεσα στην ειρήνη και τον «φόβο της επίθεσης και της καταστροφής».

Ουδόλως θεωρούμε ότι οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να συνδυαστούν με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ωσάν να είναι αυτή η κανονικότητα.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να αποσύρει τις εν λόγω αφίσες και να εστιάσει την προσοχή της στην εκπόνηση σοβαρής εθνικής στρατηγικής για αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής και της υιοθέτησης  κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, ή όποιας χώρας/κυβέρνησης ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, πρόθεση που έχουν ήδη εκφράσει το Αζερμπαϊτζάν και ο Σάρατζ της Λιβύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020