Καταδικάζουμε την πρόθεση της βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, να παρευρεθεί σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η παρουσία της κ. Μπακογιάννη αλλά και οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολιτικού κατά την τελετή ορκωμοσίας, ουσιαστικά είναι ωσάν να επικροτεί τα οράματα του «σουλτάνου» για να καταστήσει την Τουρκία παγκόσμια υπερδύναμη.

Ο Ερντογάν έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής της επεκτατικής του πολιτικής εδώ και δύο δεκαετίες, μετά και τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018, καθίσταται πανίσχυρος και ανεξέλεγκτος, και τέτοιες κινήσεις από Έλληνες πολιτικούς είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Όσο και να προσπαθεί η κυρία Μπακογιάννη να πείσει ότι πρόκειται για δική της «πράξη και σοβαρότητας και ευθύνης όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές», δεν θα τα καταφέρει.

Εκτός του ότι κανένας δεν πιστεύει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν περίμενε την κυρία Μπακογιάννη στην Τουρκία για να απελευθερώσει τα παλληκάρια μας που κρατούνται, είναι τουλάχιστον επαίσχυντο η κυρία Μπακογιάννη να χρησιμοποιεί τα ονόματα των Ελλήνων στρατιωτικών και το δράμα των οικογενειών τους, για να παρευρεθεί στα συγχαρίκια του Ερντογάν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018