Χαιρετίζουμε την απόφαση Μπάιντεν για επιστροφή στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των Παλαιστινίων

  Χαιρετίζουμε την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν να αρχίσει εκ νέου την οικονομική βοήθεια προς τον χειμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό, η οποία διακόπηκε επί προεδρίας Τραμπ.

  Η ενέργεια αυτή είναι απόλυτα ορθή και επωφελής από κάθε άποψη διότι: Θα βοηθήσει τους παλαιστινίους να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

  Θα τους βοηθήσει να απεξαρτηθούν από την οικονομική στήριξη της Τουρκίας και θα εδραιώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ινστιτούτα εκδημοκρατισμού που θα λειτουργήσουν ανάμεσα στον λαό. Θα βελτιώσει τις υποδομές και την ποιότητα ζωής και θα ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας στον δύσμοιρο λαό που θα τον βοηθήσει να αναζητήσει την ειρήνη σε μια συμφωνία για ειρηνική γειτνίαση με τον Ισραήλ.

  Τέλος, σε καμιά περίπτωση δεν θα αυξήσει τον αντισημιτισμό, ως ισχυρίστηκαν ισραηλινές αρχές , απεναντίας ο αντισημιτισμός έχει τις ρίζες του και στην φρικτή καταπίεση των Παλαιστινίων. Τις θέσεις αυτές διατυπώνουμε σταθερά εδώ και μία δεκαετία στην ΕΕ αλλά δυστυχώς και η ευρωπαϊκή βοήθεια προς τους παλαιστινίους έχει διακοπεί.  

  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ