Δεδομένη η νέα υποχωρητικότητα Αναστασιάδη

  «Εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη συμφωνήσει και την ύπαρξη μεταβατικών περιόδων, και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, και έχει υπαναχωρήσει από τις αρχικές κόκκινες γραμμές του».

  Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην Ελλάδα, εάν έχει ενημερωθεί, να αποδεχθεί ή να απορρίψει την εν λόγω συμφωνία.

  Ας φροντίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην εκθέσει την Ελλάδα, και τις Δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού.

  Πάμε στη Γενεύη κάτω από τους τουρκικούς όρους τους οποίους αποδεχτήκαμε υποχωρώντας ατάκτως».

  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά αναίρεσε όσα ο ίδιος πομπωδώς είχε εξαγγείλει» τόνισε χαρακτηριστικά.

  «Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος κύριος Έιντε, τον οποίο συνεχώς δημόσια «μαλώνει» με αυστηρότητα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά τώρα τον έχει αναβαθμίσει και περιβάλλει με εξουσίες κομιστή ενός κειμένου, το οποίο αλίμονο μας αν δεν δεχθούμε.

  Αυτό που έχει τη μεγίστη σημασία είναι τι θα περιλαμβάνει αυτό το κοινό έγγραφο που ετοιμάζει ο Νορβηγός διπλωμάτης για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις» είπε ο κύριος Σελινόπουλος.

  Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «διαχρονική μας θέση είναι ότι σχέδιο λύσης που δεν περιλαμβάνει μηδενικές εγγυήσεις και πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων από την πρώτη μέρα δεν θα είναι βιώσιμη, ούτε θα την αποδεχθεί ο λαός.

  Ενδεικτικές οι τοποθετήσεις Ακκιντζί ο οποίος δήλωσε ότι οι όροι της ε/κ πλευράς δεν έγιναν αποδεκτοί, και οι οποίες παραμένουν αναπάντητες από το Προεδρικό».

  «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ας σταματήσει να εμπαίζει το λαό.

  Η αλήθεια είναι σκληρή.

  Δοκίμασε να λύσει το Κυπριακό. Απέτυχε και η μόνη λύση που μπορεί να φέρει είναι καθαρά τουρκικών προδιαγραφών.

  Ας αποχωρήσει με αξιοπρέπεια χωρίς να προκαλέσει άλλη ζημιά στον τόπο του» είπε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017