Το Κίνημα Αλληλεγγύη θα αναμένει όλα τα στοιχεία που δεσμεύτηκε να προσκομίσει στη Βουλή η διοίκηση του Συνεργατισμού, προκειμένου να μελετήσει τις πρόνοιες της συμφωνίας με την Altamira.

 

Δυστυχώς ούτε και κατά τη σημερινή πολύωρη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου κατέστη δυνατό να δοθούν στοιχεία και λεπτομέρειες για τη συμφωνία αυτή και τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων του Συνεργατισμού.

 

Τονίζουμε από τώρα προς την Κυβέρνηση και τον Συνεργατισμό, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία συμφωνία που θα καθιστά θύματα ξένων κερδοσκόπων τους Κύπριους δανειολήπτες, οι οποίοι έγιναν μη αξιόχρεοι λόγω της οικονομικής καταστροφής.

 

Θα στηρίξουμε πολιτικά τις όποιες προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών και της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για να μειωθούν τα κόκκινα συνεργατικά δάνεια και για να δοθούν οι μετοχές του οργανισμού στα μέλη του Συνεργατισμού, αρκεί οι ενέργειες αυτές:

 

  1. Να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
  2. Να προστατεύουν τα δικαιώματα των μελών του Συνεργατισμού.
  3. Να μην θυματοποιούν κανένα από τους ευάλωτους δανειολήπτες.

 

Ακόμα και σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών και η Διοίκηση του Συνεργατισμού δεν μας έπεισαν για τις προθέσεις και τις αποφάσεις τους.

 

Θα τους δώσουμε χρόνο να προετοιμαστούν και θα προσέλθουμε στη νέα συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου απαιτώντας ο Υπουργός και οι Διοικούντες τον Συνεργατισμό να φωτίσουν όλες τις λεπτομέρειες των ενεργειών και των αποφάσεων τους για την Altamira και την παραχώρηση μετοχών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017