Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο Υπουργείο Υγείας

  Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να μελετά και να εφαρμόζει μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού και όλοι οι πολίτες οφείλουν να ενισχύουν την προσπάθεια, τόσο για προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και της οικονομίας.

  Είναι αδιανόητο ωστόσο να μην λαμβάνονται παράλληλα, από πλευράς κυβέρνησης, οι απαραίτητες αποφάσεις εκείνες, οι οποίες θα βοηθούν τους πολίτες να συνεργάζονται και δεν θα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην ήδη πολύπλοκη και δύσκολη καθημερινότητά τους.

  Προφανώς στο Υπουργείο Υγείας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι για μια ολόκληρη πόλη σε lockdown δόθηκαν μόλις 1400 δείγματα για τεστ. Δεν ξέρουν ότι δεν μπορεί να καλυφθεί ο πληθυσμός; Ή μήπως δεν γνωρίζουν πως μόλις ένα χημείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πόλης και οι νομοταγείς πολίτες αναγκάζονται να μπαίνουν σε τεράστιες ουρές και να περιμένουν με τις ώρες;

  Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε το Υπουργείο Υγείας και στην Πάφο, όπου επίσης τα τεστ δειγματοληψίας τελείωσαν, στο ένα και μόνο χημείο που εξυπηρετεί τον πληθυσμό.

  Οι πολίτες της Λεμεσού και της Πάφου δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και ενώ ορθά λήφθηκαν πιο αυστηρά μέτρα στις δύο επαρχίες, όχι για στοχοποίησή τους αλλά για αντιμετώπισης της διασποράς, δεν πρέπει να υποβάλλουμε τους ανθρώπους αυτούς σε επιπρόσθετη ταλαιπωρία χωρίς λόγο.

  Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να λάβει αποφάσεις σωστές που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020