Δεντροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  Στο εκκλησάκι των Οσίων 13 Μαρτύρων του Μοναστηριού της Καντάρας (οι οποίοι στις 19 Μαΐου του 1231, ρίχθηκαν στην πυρά από τους Φράγκους κατακτητές),  τελέσαμε σήμερα Μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου, με ομιλητή τον Δήμαρχο Στροβόλου, και παρόντες τον Δήμαρχο Λευκωσίας και τον επικεφαλής των Ποντίων Κυπρίων Βαλέριο Δανιηλίδη.

  Μετά το Μνημόσυνο η Αλληλεγγύη και άλλοι εθελοντές προχώρησαν σε δενδροφύτευση στο γραμμικό πάρκο Πεδιαίου, 353 δενδρυλλίων, προς τιμήν των 353 χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.

  Στη δενδροφύτευση έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Έλληνες Πόντιοι της Κύπρου και πολλοί υποψήφιοι Βουλευτές του Κινήματος μας.

  Σε κάθε δενδράκι τοποθετήθηκε πινακίδα με το όνομα κατεχόμενης πόλης-χωριού του Πόντου και της Κύπρου.

  Ευχαριστούμε τον Δήμο Στροβόλου για την βοήθεια του και τον Ευρωαγροτικό της Αλληλεγγύης για την προσφορά των δενδρυλλίων.

  Τη διοργάνωση διεκπεραίωσε, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο, ο Δημοτικός Σύμβουλός μας στον Δήμο Λευκωσίας και υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Βαλέριος Δανιηλίδης, με πρωτοβουλία του οποίου χθες και σήμερα από το απόγευμα η Πλατεία Ελευθερίας φωτίζεται με τα κίτρινα χρώματα της σημαίας των Ελλήνων του Πόντου και το Δημοτικό Μέγαρο με κόκκινο στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.

  Δεν ξεχνούμε.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2021