Δήλωση Γ. Παπαδόπουλου για προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το 2020

  «Ο Προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υπουργείου αποτελεί το 10,06% του συνολικού Προϋπολογισμού του Κράτους, γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει τη σημαντικότητα του».

  Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το 2020, στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε: «Η φετινή χρονιά ήταν σταθμός για τον τόπο μας, με την εφαρμογή από την 1η Ιουνίου της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ. Η σημαντικότερη πρόκληση είναι τα δημόσια νοσηλευτήρια να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, να καταστούν ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Εκεί υφίσταται και το σοβαρότερο πρόβλημα».

  Συμπληρώνοντας: «Απευθύναμε στον υπουργό πολλά ερωτήματα, τόσο σε σχέση με τις ενέργειες αναβάθμισης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όσο και για τη στελέχωση διαφόρων τμημάτων τους, και μπορώ να πω ότι δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις.

  Έχουμε επισημάνει πολλά προβλήματα που αφορούν πάσχοντες συμπολίτες μας, όπως είναι η ανάγκη να γίνουν διαφορετικές ρυθμίσεις για τους ασθενείς με θαλασσαιμία. Εισηγηθήκαμε την εξαίρεση τους από την καταβολή συμπληρωμής, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η θαλασσαιμία είναι μια κληρονομική, χρόνια νόσος, καθώς και διευκολύνσεις στη διαδικασία θεραπείας τους».

  «Τονίσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενός καινούργιου νοσοκομείου για το Παιδί και τη Μητέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Οφείλουμε όλοι μας να εξοπλιστούμε με υπομονή για την εφαρμογή της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που συντελείται στον τόπο μας, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν θα απαιτούμε τις βελτιώσεις, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στην ολότητα του ένα ΓεΣΥ που αξίζει στους πολίτες αυτού του τόπου» τόνισε καταληκτικά ο βουλευτής της Αλληλεγγύης.

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ