Κατακόρυφη η πτώση του κύκλου εργασιών για τους χώρους εστίασης και τα κέντρα αναψυχής στη Λεμεσό στα οποία στην ουσία έχει επιβληθεί έμμεσα λουκέτο, με κάποιους επιχειρηματίες να υποχρεώνονται να κλείσουν εντελώς.

Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα μας και η συμβολή της στην οικονομία είναι νευραλγικής σημασίας. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τεράστια αφού δημιουργούν αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε μικρότερες επιχειρήσεις, με τα εισοδήματα χιλιάδων εργαζόμενων να έχουν μειωθεί αισθητά.

Και ερωτούμε. Τι μέλλον γενέσθαι μετά τις 30 Νοεμβρίου; Θ΄ ανοίξει η εστίαση; Θ΄ ανοίξει η διασκέδαση; Τι θα πράξουμε σε 5 ημέρες;

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας ν΄ ακούσει τις ανησυχίες του κλάδου, να μελετήσει τις εισηγήσεις του, να διαβουλευθεί μαζί του και να καταλήξουν από κοινού σε μέτρα που να μην έχουν ως αποτέλεσμα την εξόντωσή του, αλλά παράλληλα να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αργά ν΄ αναλάβει τις ευθύνες της και να θεσμοθετήσει έκτακτες χαλαρώσεις χρήσης των δημόσιων χώρων γύρω από τις μονάδες αναψυχής ώστε ν΄ αυξηθεί η δυνατότητα ασφαλούς προσέλευσης των θαμώνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020