«ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ»

  O Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να αναπέμψει δύο νόμους στη Βουλή και να προχωρήσει σε αναφορά 16 νομοθετημάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο.
  Δεν εξυπηρετούμε ούτε το σκοπό, ούτε τις πολιτικές αλλά ούτε και το συμφέρον του τόπου, αν κολλήσουμε πάνω σε συνταγματικές και νομικίστικες προσεγγίσεις.
  Η ουσία των ζητημάτων είναι καθαρά πολιτική και πολιτικές πρέπει να είναι οι λύσεις και οι οποιεσδήποτε προσεγγίσεις νομικές θα πρέπει να εξασφαλίζουν την πολιτική απόφαση και πρόθεση.
  Καλούμε τους πάντες να εγκύψουν σε αυτά τα ζητήματα και αν όλοι συμφωνούν με τον σκοπό των νομοθετημάτων, να βρουν τους νομικούς και τους συνταγματικούς τρόπους, και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν.

  Αν όμως θέλουν κάποιοι να κρυφτούν πίσω από συνταγματικές πρόνοιες για να μη προχωρήσουν με πολιτική βούληση, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να ανατραπεί και με νέες αποφάσεις της Βουλής.

  «ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΥ»

  Αναφορικά με το σκάνδαλο στα ΧΥΤΥ θα πρέπει οι έρευνες να εξετάσουν και τον τρόπο που δόθηκαν προσφορές για τις μελέτες. Εκεί είναι η ρίζα και η βάση του σκανδάλου.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ