Το δείπνο αθώωσε ήδη την Τουρκία για την πειρατεία στην Κυπριακή ΑΟΖ

   

  Το δείπνο αθώωσε ήδη την Τουρκία για την επιθετική συμπεριφορά της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και την παρεμπόδιση της γεώτρησης από την πλατφόρμα της ΕΝΙ.

  Η τουρκική πλευρά παραμένει αμετακίνητη στις αδιάλλακτες και διαχρονικά μαξιμαλιστικές θέσεις της που στοχεύουν στην πλήρη έλεγχο της Κύπρου.

  Ο Ακιντζί ταυτίζεται πλήρως με τον Ερντογάν και ο μύθος του, που δημιούργησαν οι ημέτεροι τουρκολάγνοι έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό.

  Οι ικεσίες της δικής μας πλευράς για το δείπνο απέδωσαν ήδη στην τουρκική το κέρδος για την αναγκαιότητα «αμοιβαίων υποχωρήσεων» προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος.

  Συνεπώς με τις νέες υποχωρήσεις, η δική μας πλευρά ξεπερνάει και τα τραγικά και επικίνδυνα όρια του Κρανς Μοντάνα. Του οποίου το «κεκτημένο» παραβιάζει τις Αρχές της ΕΕ και δημιουργεί πρωτογενές δίκαιο, ενώ η ΚΔ καταλύεται και μετατρέπεται σε τουρκική υποτελή κτήση.

  Είναι ξεκάθαρο ότι και πάλιν δεν υπάρχει ούτε εναλλακτικό σχέδιο ούτε στρατηγική διαχείρισης των τουρκικών επινοήσεων.

  Δηλαδή, ακόμη και στην βέλτιστη εξέλιξη, η διχοτόμηση είναι δεδομένη. Έχουμε αυτοπαγιδευτεί σε δείπνους και απόδειπνα.

  Είναι βέβαιο ότι η αποστολή ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, θα δώσει το άλλοθι για την επανέναρξη των συνομιλιών και πάλιν στην βάση των τουρκικών όρων και αποδεικνύει ότι το έργο είναι καλά σκηνοθετημένο εδώ και χρόνια, ειδικά αν θα πρόκειται για «απεσταλμένη», δηλαδή γυναίκα υπάλληλο, όπως μας ανακοίνωσε πριν μήνες ο Γκουντέρες.

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018