Ε. Θεοχάρους: Ζητά παρέμβαση του ΕΚ προς τις τουρκικές Αρχές, για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών

    Η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέπει στην Τουρκία να συμπεριφέρεται ως κράτος τρομοκράτης

    Σε παρέμβαση της στην συζήτηση για τους απαχθέντες από την Τουρκία Έλληνες Αξιωματικούς, η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους τόνισε ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με συμπεριφορά σύγχρονου δημοκρατικού κράτους υποψηφίου προς ένταξη στην EE. Παραπέμπει σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δρα εγκληματικά, εισβάλλει σε ξένες χώρες, χρησιμοποιεί χημικά όπλα και εμπρηστικές βόμβες εναντίον αμάχων, εξολοθρεύει λαούς και καταπιέζει βάναυσα κάθε δημοκρατικό τούρκο πολίτη»

    Η Δρ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι η Τουρκία «απειλεί να καταλάβει Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, υποχρεώνει την Ελλάδα σε συνεχή, πολυδάπανη και πολυαίμακτη πολεμική ετοιμότητα για να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις της και οργανώνει απαγωγές σε ξένες χώρες».

    Συνέχισε αναφερόμενη στην τραγική περίπτωση των δύο ευρωπαίων αξιωματικών που υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης, λέγοντας: «Σήμερα συζητάμε την απαγωγή δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είτε έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα στο χιόνι, είτε ακόμη χειρότερα παγιδεύτηκαν με μετάθεση των συνόρων και απήχθησαν από την τουρκική χωροφυλακή και οι οποίοι κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία».

    «Γι αυτό», τόνισε καταλήγοντας, «η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέπει στην Τουρκία να συμπεριφέρεται ως κράτος τρομοκράτης. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να παρέμβει προς τις τουρκικές Αρχές, για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση τους».