ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ ΓΙΑ RAPID TESTS

Για πολλοστή φορά ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να μας ενημερώσει για την ακρίβεια των rapid tests, τα οποία γίνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά μέσο όρο ανακοινώνονται 50 θετικά περιστατικά την ημέρα, από τα rapid tests και ενώ ζητήσαμε να ενημερωθούμε πόσα από αυτά επιβεβαιώνονται με τη μοριακή μέθοδο, δεν πήραμε καμιά απάντηση, αλλά ακούσαμε από την ενημέρωση του κοινού μέσω των δελτίων ειδήσεων, ότι έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στις 2 ανακοινώσεις που έγιναν, 14 και 24 περιστατικά. Αυτό σημαίνει πως αν είναι 10 μέρες τώρα που γίνονται τα rapid tests και έχουμε φτάσει περίπου στα 500 θετικά, η αποτελεσματικότητα του προγράμματος, η αποτελεσματικότητα της διαδικασία μόλις που φτάνει στο 10%. Αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο γίνονται εφόσον ούτε η Κυπριακή Αστυνομία τα δέχεται για σκοπούς διέλευσης από τα σημεία ελέγχου σε πόλεις Που έχουν αποκλειστεί και οι ίδιοι οι κατασκευαστές θεωρούν ότι αυτά πρέπει να γίνονται μόνο σε άτομα τα οποία έχουν εκδηλώσει ήδη συμπτωματολογία.

Είναι κατανοητό ότι θα πρέπει να δαπανηθούν τα εισερχόμενα 200,000, αλλά τίθεται το ερώτημα «γιατί έχουν παραγγελθεί και άλλες 300.000»; Επειδή το είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Ας μας δώσουν μία πειστική απάντηση για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής, διότι ούτε ψευδώς θετικά περιστατικά ανακοινώνουν, ούτε αρνητικά περιστατικά ανακοινώνουν. Ανακοίνωσαν μόνο μέχρι στιγμής ότι στα τουλάχιστον 500 θετικά που έδωσαν στα rapid tests, βγήκαν επιβεβαιωμένα 38.