Ευχές και διανοίξεις νέων οδοφραγμάτων μετά την τουρκική πειρατεία στην ΑΟΖ μας, δεν επιλύουν το Κυπριακό

  Η ψεσινή κατάληξη του δείπνου μεταξύ των δύο ηγετών δεν μας έχει εκπλήξει. Ήταν το αναμενόμενο και νομοτελειακό αποτέλεσμα, εφόσον η Τ/κ πλευρά, με την καθοδήγηση της Άγκυρας, επιμένει στις υπερφίαλες θέσεις και διεκδικήσεις της.

  Ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ και οι οποιεσδήποτε ευχές, δεν περισώζουν τα πράγματα γιατί δεν αγγίζεται η ουσία του Κυπριακού. Ούτε η διάνοιξη των δύο νέων οδοφραγμάτων διευκολύνει την όλη κατάσταση για την επίλυση του Κυπριακού.

  Το έχουμε πει πολλές φορές, για να πάμε μπροστά και με χειροπιαστά αποτελέσματα, χρειάζεται η συνολική μελέτη του προβλήματος και, μακριά από αυτοσχεδιασμούς, να χαράξουμε ολοκληρωμένη πορεία δράσης που να προσφέρει διεξόδους στα σημερινά αδιέξοδα.

  Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι το πρόβλημα μας είναι εύκολο, όμως επιτέλους θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα ήσαν λανθασμένες.  Κάποτε θα πρέπει να δοκιμάσουμε, να υπερασπιστούμε τις αρχές και αξίες της ανθρωπότητας που παραβιάζονται βάναυσα από την Τουρκία.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018