Εικόνες τρόμου συνιστούν οι οχλαγωγίες και η προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, με κορύφωση χθες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο.

Είναι γεγονός πως η «εισβολή» στο Καπιτώλιο, από μόνη της, δημιουργεί ερωτηματικά για ένα κράτος τόσο ασφαλές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και τόσο «φυλαγμένο» από σώματα ασφαλείας.

Το σημαντικό ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, από το οποίο όλοι μας, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα είναι πως ζούμε την παγκοσμιοποίηση της ολιγαρχίας των ελαχίστων δισεκατομμυριούχων δικτατόρων, της παγκόσμιας δουλείας.

Ζούμε στην εποχή της επικράτησης του κεφαλαίου, του ανορθολογισμού, της ακρότητας και του πολιτικού λαϊκισμού, του φτηνού κράτους που διοικείται από συμφέροντα, από αμόρφωτους λαϊκιστές και μισαλλόδοξους καπιταλιστές. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού νέμεται το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Το μέτρο έχει πια χαθεί, οι κοινωνίες φτάνουν στα άκρα, οι πολίτες δηλητηριάζονται και υπό το καθεστώς της πίεσης για επιβίωση, οδηγούν την κοινωνία σε πρωτόγνωρες εποχές.

Με τα δεδομένα αυτά μια παγκόσμια εξέγερση των φτωχοποιημένων μαζών θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021