«Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να καταγγείλουν»

  Αποστροφή προκαλούν οι πρόσφατες καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις γυναικών για την κοινωνία της οποία είμαστε μέλη.

  Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες οι οποίες αποφασίζουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, είτε αυτά έγιναν τώρα, είτε όχι.

  Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί αναμφίβολα ένα κοινωνικό φαινόμενο που πηγάζει από την έμφυλη βία. Μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι καταγγελίες αφορούν άτομα που όφειλαν να υπερασπίζονται τις αρχές και αξίες της κοινωνίας μας.

  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι υπαρκτή αλλά ουσιαστικά αθέατη και η κοινωνία για δεκαετίες την θεωρούσε ταμπού. Είναι καιρός να καταργηθούν τα ταμπού και να αντιστραφούν οι ρόλοι. Οφείλουμε να δράσουμε καταλυτικά για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Η αρχή έγινε.

  Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να εξευτελίζει και τα ίδια τα θύματα να αποσιωπούν φοβούμενα τον διασυρμό από  μια κοινωνία ανέτοιμη να τις ακούσει, αλλά και ανέντιμη. 

  Δεν φτάνει λοιπόν μόνο να καλούμε τις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους, πρέπει και η κοινωνία να είναι έτοιμη να τις ακούσει και να τις προστατεύσει. 

  Η  Κύπρος έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα ούτως ώστε η ισότητα των φύλων να μην μείνει μόνο στα λόγια αλλά να μετουσιωθεί σε πράξη.

  *Η Χρίστια Πέτρου είναι υποψήφια Βουλεύτρια Λάρνακας

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021