«Το καθεστώς πολιτικής ισότητας που διεκδικούν οι Τουρκοκύπριοι εξικνείται μέχρι του σημείου να διεκδικούν την εκ περιτροπής Προεδρία, την εκ περιτροπής Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, την εκ περιτροπής εκπροσώπηση στη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε εκ παραδρομής και περιδρομής» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος .

«Αλλά, αυτά είναι όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής. Να δούμε ακόμα σε ποιο βαθμό θα εξικνείται η καταδυνάστευση των Ελληνοκυπρίων, από τις εκ περιτροπής διεκδικήσεις των Τούρκων» επεσήμανε.

Ο Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμα ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για το τι έγινε στη Νέα Υόρκη. Πολύ φοβόμαστε πως όσα ανακοινώθηκαν χθες, είναι αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και ο ίδιος υπό το φόβο κατακραυγής, επέλεξε να τα ανακοινώσει πασπαλισμένα με ζάχαρη και σταγόνα –σταγόνα, τις τελευταίες μέρες».

«Πιστεύουμε» τόνισε «ότι δεν υπάρχει λόγος μετάβασης του Προέδρου στο εξωτερικό για συζήτηση του εδαφικού, και ότι τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια διότι τους αφορά άμεσα».

«Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει στον οδικό χάρτη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ, οφείλει πριν μεταβεί στο εξωτερικό για την συζήτηση του εδαφικού, να ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, όπως διασφαλίσει από την Άγκυρα ότι η Τουρκική Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να επιμένει σε ξένες εγγυήσεις και παραμονή στρατευμάτων της», ανέφερε ο κύριος Σελινόπουλος.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος επεσήμανε ότι «επαναλαμβάνουμε ότι εάν δεν ξεκαθαρίσει η Τουρκία το ζήτημα της ασφάλειας, της κατάργησης των εγγυήσεων και της απόσυρσης του στρατού κατοχής με την άμεση εμπλοκή του ΟΗΕ, και πάμε σε μια διεθνή διάσκεψη, θα ασκηθούν τρομακτικές πιέσεις επί της αδύναμης πλευράς, ώστε είτε θα δεχθούμε τις τουρκικές θέσεις συγκεκαλυμμένες ή απροκάλυπτες, (παραμονή 10 χιλ. στρατού) ή θα τις αρνηθούμε και θα μας καταλογιστούν ευθύνες».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016