Η Ελένη Θεοχάρους για δημιουργία διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

  Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη δημιουργία Υφυπουργείου ή Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

  Είναι σημαντικό που έστω και 15 χρόνια μετά την ένταξη μας στην Ε.Ε. η κυπριακή κυβέρνηση κατανόησε την αναγκαιότητα συνεχούς επαφής με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αξιοποίησης του προς όφελος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Επισημαίνουμε ωστόσο ότι τόσο επί της παρούσης όσο και επί της προηγούμενης διακυβέρνησης υπήρξε πλήρης απαξίωση των ευρωβουλευτών με ελαχιστότατες εώς μηδενικές συναντήσεις, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τους υπουργούς των Εξωτερικών. Βεβαίως για τους άλλους υπουργούς, ούτε συζήτηση.

  Θεωρούμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι Κύπριοι ευρωβουλευτές όταν παραμένουν ξεχασμένοι στις Βρυξέλλες και η μόνη τους συνάφεια με την κυπριακή πραγματικότητα είναι τα κόμματα από τα οποία έχουν εκλεγεί. Διότι οι ίδιοι θεωρούν ότι εκπροσωπούν το κυπριακό λαό στο σύνολό του και όχι συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς και έτσι οφείλουν να πράττουν.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019