Ενεργειακοί σχεδιασμοί και συνομιλίες. Ο ΠτΔ θα επαναβεβαιώσει την υποχωρητικότητα του

   

  Οι προθέσεις της Άγκυρας να παρεμποδίσει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαροι και εξελισσόμενοι.

  Μετά την άτακτη υποχώρηση της ΚΔ στην ιταμή παρέμβαση της Τουρκίας σε αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής, η Άγκυρα με απειλές, αποστολή τουρκικών ερευνητικών σκαφών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις κυπριακές θάλασσες, και ουσιαστικά πολιορκία της Κύπρου από τον τουρκικό στόλο, υλοποιεί τις προθέσεις της με «διπλωματικές πιέσεις».

  Με τη συμπαιγνία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος με δηλώσεις του τα τελευταία 24ωρα προετοιμάζει το κλίμα για την πραγματοποίηση μιας νέας Γενεύης, ώστε να μπει φρένο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για το καλοκαίρι.

  Γνωρίζουμε πολύ καλά την ήττα της Γενεύης.

  Διαπιστώνουμε ότι η ιστορία αυτού του κύκλου διαπραγματεύσεων με διαπραγματευτή τον Νίκο Αναστασιάδη, δυστυχώς δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία και ότι η συνεχής υποχωρητικότητα, απόρροια της απουσίας στρατηγικής στο Κυπριακό, θα συνεχισθεί.

  Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να γίνουν σημαντικά βήματα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας το καλοκαίρι, και το δηλώσαμε ήδη από καιρό.

  Ασχέτως του τι λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα.

  Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι και αυτοί οι τουρκικοί όροι θα επιβληθούν.

  Είτε μέσω Γενεύης, είτε χωρίς Γενεύη.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017