Βρυξέλλες, 30 Μαρτίου 2017

Η Ευρωβουλευτής του ECR και Προέδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, σε συνεργασία με πλειάδα άλλων ευρωβουλευτών, συνυπέγραψε και απέστειλε εχθές κοινή επιστολή προς τον Jeroen Dijsselbloem, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ.Δηλώσεις οι οποίες, όπως επισημαίνεται στην επιστολή «όχι μόνο αποτελούν μέσο διάκρισης και επίθεσης εναντίον πολλών χωρών της ΕΕ, αλλά και προσβολής και σεξιστικής στάσης προς τις γυναίκες».

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές, με την εν λόγω επιστολή τους, καθιστούν σαφές στον κ. Dijsselbloem ότι -σε αντίθεση με αυτό που ο ίδιος προσπάθησε να επιβάλει στην κοινή γνώμη, ως δικαιολογία για την απαράδεκτη δήλωσή του- ο Καλβινιστικός πολιτισμός ουδεμία σχέση έχει με την περιφρόνηση και την υποτίμηση των άλλων ανθρώπων.

Ενώ συμπληρώνουν πως «αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας – ως εκπρόσωποι των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι μας έχουν άμεσα επιλέξει – να διορθώσετε και να ανακαλέσετε».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης σε δηλώσεις της τονίζει ότι «με την επιστολή αυτή γίνεται ξεκάθαρο στον κ. Dijsselbloem, και σε οιονδήποτε άλλον έχει ανάλογες σκέψεις και ‘θέσεις’, ότι η ισότητα και η ισοτιμία αποτελούν κοινές αξίες και θεμελιώδεις λίθους της ΕΕ. Ως εκ τούτου, ο σεβασμός στις αξίες αυτές θα πρέπει να είναι η πρώτη υποχρέωση για κάθε Ευρωπαίο ηγέτη, όπως ο κ. Dijsselbloem».

Για να προσθέσει ότι «η προϋπόθεση πως όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες είναι εξίσου σεβαστοί, ανεξάρτητα από το φύλο και τη χώρα καταγωγής ή διαμονής τους, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας δημοκρατικής ΕΕ».

«Με την επιστολή μας λοιπόν, υπογραμμίζουμε στον κ. Dijsselbloem και στον οποιονδήποτε επίδοξο κ. Dijsselbloem, ότι οιανδήποτε επίθεση σε μια συγκεκριμένη ομάδα χωρών σημαίνει αυτόματα επίθεση σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Επίσης οιανδήποτε επίθεση σε γυναίκες με εξευτελιστικό τρόπο, που τις εξισώνει με πράγματα, ισοδυναμεί με επίθεση προς όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, χωρίς καμία διάκριση», επεσήμανε η κυρία Θεοχάρους.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε: «Όσοι συνυπογράφουμε την επιστολή αυτή αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι από τη στάση Dijsselbloem και ουδόλως μας εκπροσωπεί. Τέτοιες υψηλές θέσεις πρέπει να κατέχονται από άτομα που πιστεύουν στην ΕΕ και έχουν βαθιά ευρωπαϊκή συναίσθηση. Αισθανόμαστε, ως εκ τούτου, υποχρέωση και καθήκον μας να υπερασπιστούμε τη δική μας Ευρώπη και τους δικούς μας ανθρώπους. Για το λόγο αυτό ζητούμε ξεκάθαρα στον κ. Dijsselbloem να ανακαλέσει και να παραιτηθεί».

 

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους