Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας και Γεώργιος Παπαδόπουλος και η Νεολαία Αλληλεγγύης, με θέμα «Παιδικός και Εφηβικός Εθισμός στην Οθόνη: οι επιδράσεις, η πρόληψη και οι τρόποι αντιμετώπισης του».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η Πρόεδρος του Κινήματος Δρ. Ελένη Θεοχάρους – η οποία απηύθυνε χαιρετισμό –, η ηγεσία της Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, και εκπρόσωποι κομμάτων και νεολαιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «Περσέας», με την εκπρόσωπο του να ενημερώνει το κοινό για τις υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο τόσο για τον εθισμό στο διαδίκτυο όσο και για άλλες εξαρτήσεις στις οποίες εμφανίζεται επιρρεπής η νεολαία στη σύγχρονη εποχή.

Ο εισηγητής της εκδήλωσης Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση ανέλυσε τα συμπτώματα του εθισμού στο διαδίκτυο. Παράλληλα, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το πως οι νέες τεχνολογίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας στο άμεσο και προβλεπτό μέλλον, αλλά και πως μπορεί αυτές τις νέες τεχνολογίες να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος του στους διάφορους τομείς.

Οι Βουλευτές της Αλληλεγγύης δεσμευτήκαν ότι θα εγγράψουν στη Βουλή για συζήτηση το θέμα του παιδικού και εφηβικού εθισμού στην οθόνη, με στόχο να ενδυναμωθούν οι αρμόδιες κρατικές δομές και υπηρεσίες. Ώστε από τη μια να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν καλύτερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες σε εξαρτημένους νέους, αλλά από την άλλη να ενημερώνουν αποτελεσματικά για το θέμα της πρόληψης τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς μας.

 Image

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020